Familiebedrijf Radema Kollum bestaat 250 jaar!

In de maand november 2011 bestaat horlogerie-juwelier Radema uit Kollum 250 jaar.

In 1761 kocht de uurwerkmaker Oeds Molles (later Radema) het pand aan Voorstraat 78, waar hij zich als uurwerkmaker vestigde. Sindsdien is de zaak éénmaal verhuisd naar het huidige naastgelegen pand op nummer 80.

Het geslacht Radema was in de 18de eeuw in Friesland ook bekend als goud- en zilversmederij, toen gerund door Bartel Oedses Radema. Sinds die tijd is het bedrijf van vader op zoon overgegaan tot de huidige eigenaar, Oeds Bartel Radema, die de zaak in 1977 van zijn ouders overnam. Oeds Radema is al sinds zijn 15de jaar actief in de zaak, inmiddels bijgestaan door zijn zoon Bart (Bartel Oeds Radema) en ondersteund door zijn vrouw.

Oeds en Martha Radema hebben de zaak samen nu 35 jaar gerund. Zoon Bart is inmiddels al geruime tijd als zelfstandig uurwerkmaker bij de zaak betrokken. Ook repareert hij uurwerken voor enkele collega juweliers uit de regio.

Sinds kort is ook dochter Marijke Radema actief betrokken. Omdat er tegenwoordig steeds meer online verkocht wordt, leek het haar een goed idee om hierop in te haken en daarom start ze per november met haar webwinkel: www.webwinkeljuwelier.nl. Deze maand start de verkoop, via een webwinkel van de zaak, vanuit het huidige pand. Radema gaat online!

Er kan dus gesproken worden van een echt familiebedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan en met de ontwikkeling van de webwinkel naast de bestaande winkel hoopt de familie Radema nog lang een begrip te blijven.

U kunt bij Radema terecht voor goud, zilver, horloges en klokken maar ook voor bijvoorbeeld een kraamcadeau zoals een kinderbestek, een rammelaar, een spaarpot, een baby-armbandje of een prachtige zilveren geboortelepel bent u bij hen aan het goede adres.

Tijdens de maand november is er voor klanten bij iedere aankoop een traktatie in verband met dit bijzondere jubileum!

webwinkeljuwelier de online shop van Juwelier Radema